Utrip misijona v sliki in besedi: sobota, 30. 03. 2019

Sobota na misijonu Idrija-Cerkno 2019 je bila v znamenju otrok in mladine. Že dopoldan so se začeli oratorijski dnevi v Šebreljah, Ledinah, Spodnji Idriji, Idriji in Črnem vrhu, v Godoviču pa so imeli vaje otroškega pevskega zbora. Povsod je sijalo sonce, še posebej pa v mladih srcih, ki so navdušeno prepevala misijonsko himno »Pričeval ljubezen bom.« Ob katehezi, številnih delavnicah in igrah je čas vsem hitro minil, dan pa so vsi zaključili s sveto mašo.

Še posebej zanimivo je bilo v Spodnji Idriji in Ledinah, kjer je v sodelovanju skupnosti Emanuel potekal ulični misijon. Otroci in mladi so od vrat do vrat delili »šajblčke« – glinene posodice, nalite z voskom, ki jih v Spodnji Idriji tradicionalno prižigajo ob vstajenjski procesiji in za 1.maj. V večernem programu se je v župnijski cerkvi pri Mariji na Skalci v Spodnji Idriji odvijala molitev za mlade, ki so jo poimenovali večer Božjega usmiljenja. Člana skupnosti Emanuel sta pričevala o tem, kako je Bog milostno vstopil v njuno življenje, ob navdušenem slavljenju pa so počastili Jezusa v Najsvetejšem zakramentu in imeli priložnost za spoved.  Molitev se je končala s procesijo z lučkami po Spodnji Idriji. Večera za mlade sta potekala tudi v Črnem vrhu in Otaležu, kamor se je cerkljanska mladina odpravila kar peš.

Na današnji dan je po idrijsko-cerkljanskem najbolj odmevalo:

V medijih:

  • 30. 3. 2019: radio Primorski val – Sobotno dopoldne: Dekanijski misijon Idrija Cerkno – Mitja Zelenc in škof Jurij Bizjak; novinarka: Metka Rupnik | poslušaj
  • 30. 3. 2019: radio Primorski val – Idrijsko-cerkljanske župnije zaživele z misijonom; piše: Metka Rupnik | preberi
  • 30. 3. 2019: radio Ognjišče – Baloni nad Idrijo v pričevanje ljubezni; piše: Marjana Debevec | preberi