Blagoslov in podelitev misijonskih sveč

Na prvo adventno nedeljo, 2. decembra 2018, je bilo v cerkvi Marije Device Vnebovzete v Sp. Idriji, še posebej slovesno. Bila je to tudi nedelja karitas in začetek priprav  na misijon, ki bo potekal v idrijsko – cerkljanski dekaniji v postnem času leta 2019.

Mašo je daroval koprski škof, g. Jurij Bizjak, somaševala sta domači župnik Miro Marinič in duhovnik Blaž Lapanja.

Sodelavci karitas so na adventnem vencu prižgali prvo svečko. G. škof pa je blagoslovil  venčke, ki so jih na sobotni delavnici izdelali otroci. Po sveti maši smo župljani izbirali med lepimi in lepšimi in morebiten dar namenili družini, ki potrebuje pomoč.

Besede g. škofa so se prepletale ob poudarkih novega začetka. Vstopili smo v začetek novega cerkvenega leta in smo v pričakovanju prihoda odrešenika na svet. To je čas, ko se je potrebno ustaviti in dati priložnost stvarstvu, da si odpočije. Poudaril je pomen odpustitve in opustitve in naši pripravljenosti, da se notranje prenovimo, da postanemo nov človek.

Pred oltarjem je bil postavljen kip Device Marije iz Medžugorja. G. Škof ga je blagoslovil in ta blagoslov bo prihajal v družine veroučencev. Marija bo obiskala vsako družino.

In sledil je trenutek blagoslovitve misijonskih sveč, na katerih žarita srce, križ in napis Pričeval ljubezen bom. Predstavniki oltarnih občestev naše dekanije, so iz rok škofa prejeli sveče, ki bodo v času do misijona in med njim gorele na vseh krajih, kjer se verniki redno zbiramo k nedeljskemu bogoslužju. Plamen nas bo  spodbujal k molitvi za uspeh misijona.

Misijon je nekaj živega. Misijon smo mi, ki prihajamo k izviru čiste vode, k Jezusu, ki  nam želi prinesti svoje veselje, da bi ga v življenju delili z drugimi.

Branka Hladnik

Fotogalerija